برنامه نویسی از کجا شروع کنم
آموزش برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟ مسیر یادگیری برنامه نویسی
اندروید جامعه توسعهدهندگان و منابع آموزشی آنلاین زیادی دارد که باعث میشود یادگیری آن راحت باشد. در ادامه مطلب آموزشی چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم به مسیر حرفهای شدن در برنامه نویسی اندروید و زبانهای برنامه نویسی رایج آن پرداخته میشود. برنامه نویسی برای همه افرادی مناسب است که به آن علاقه دارند و برای فعالیت در این حوزه با انگیزه هستند. این باور غلط وجود دارد که برای برنامه نویس شدن، حتماً باید مدرک تحصیلی مرتبط، مثلاً مدرک علوم کامپیوتر، داشت. درودبابت تاخیر در پاسخگویی عذر میخوام.پایتون یکی از زبانهایی هست که یادگیریش راحته و نیاز نیست چیزی از قبل بلد باشید. انتخاب زبان برنامه نویسی یکی از تصمیمات حیاتی در مسیر یادگیری است، زیرا زبانهای مختلف ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند.
برای iOS، اپلیکیشنها معمولاً با استفاده از زبان Swift یا Objective-C ساخته میشوند. این حوزه به دلیل رشد سریع استفاده از موبایلها، یکی از بازارهای شغلی پرتقاضا است. شروع هرچیزی سخته، ولی وقتی مسیر درستی رو انتخاب کنی، با خیال راحت و بدون استرس میتونی از مسیر لذت ببری. ما در سبزلرن، توی سفر به دنیای برنامه نویسی کنارت هستیم تا باهم رشد کنیم و از نتیجه زحمات مون لذت ببریم. یکی از جذاب ترین شاخههای برنامهنویسی، ساخت اپلیکیشنهای وب است. ساخت اپلیکیشنها و وبسایتهای مبتنی بر وب حقیقتا بسیار جذاب است.
استفاده از توابع باعث کاهش تکرار کد و بهبود خوانایی و سازماندهی برنامه میشود. مثلاً اگر میخواهید یک عملیات خاص را در چندین قسمت از برنامه تکرار کنید، میتوانید آن را در قالب یک تابع قرار دهید و بهجای نوشتن دوباره کد، از آن تابع استفاده کنید. احتمالا عادت دارید از کامپیوترتان که یک رابط طراحیشده خوب دارد، استفاده کنید. حالا که قرار است برنامه نویس شوید، دانستن این که چه طور از پنجره سیاه کنسول (رابط خط فرمان) استفاده کنید، لازم است. یک IDE ویرایش پیشرفته کد، مشاهده اجرای آن در هر لحظه و ایجاد فایل نهایی مورد نیازتان را یکجا گرد هم می آورد.
اولین قدم این است که بدون صرف هزینه زیاد یا درگیر شدن در یک دوره طولانی، برنامهنویسی را امتحان کنید. میتوانید برای شروع به سراغ پلتفرمهای آنلاینی بروید که آموزشهای رایگان برای مبتدیان دارند. همچنین میتوانید از زبانهای سادهای مثل Python یا JavaScript شروع کنید و پروژههای کوچک مثل ماشینحساب ساده یا وبسایت شخصی بسازید. اگر از این فرآیند لذت بردید و کنجکاو بودید پروژههای پیچیدهتر را امتحان کنید، این میتواند نشاندهنده علاقه شما باشد. امروزه، حوزه برنامه نویسی در میان مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و بی شک برنامه نویسان در رده های شغلی بسیار بالاتر در جامعه قرار در میان دیگر شغل ها قرار دارند. برنامه نویسی به دلیل ترکیب عوامل متنوع و جاذبه های منحصر به فرد برای افراد از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
در خصوص سیستم عامل لینوکس، انواع مختلفی از این سیستم عامل وجود دارند که هر یک از آنها برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. برای مثال، سیستم عامل اوبونتو (Ubuntu) برای لپ تاپ شخصی مناسب است و لینوکس Red Hat Enterprise برای مدیریت و پیادهسازی سرورهای سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد. مراقب کتاب هایی که ادعا میکنند در 24 ساعت به شما آموزش می دهند، باشید. بهتر است به دنبال کتاب هایی که وعده یادگیری در بازه زمانی واقعیتر می دهند، باشید. یکی از سری کتاب های خوب، کتاب های Sams Teach Yourself نوشته بردلی ال جونز است.
فقط به خاطر داشته باشید اگر توانستید کدی روی آن کار کردید را بهبود دهید و یا ایده ای به نظرتان رسید، آن ها را به اشتراک گذارید. از آنجا که برنامه نویسی در واقع شیوه حل مسئله است در کتاب Programming Pearls (2nd Edition) نوشته جان بنتلی (Jon Bentley) روش های تفکر و راه حل های “کلی” به اشتراک گذاشته شده است. در پایان هر فصل نیز چندین مسئله آورده شده که اغلب در مصاحبه های فنی شغلی استفاده می شوند، بنابراین می توانید این کتاب را به عنوان بخشی از آماده سازی شغلی خود در نظر بگیرید. پس از آنکه کمی در کار خود پیشرفت کردید سعی کنید با چیزهایی که بلدید یک برنامه بنویسید. برای خودتان یک پروژه تعریف کنید و تمام تلاشتان را کنید که آن پروژه را با کیفیت بالا انجام دهید.
با مطالعه این منابع، میتوانید از تجربیات و پاسخهای موجود در انجمنهایی مثل Stack Overflow یا Reddit بهرهمند شوید. دسترسی به چنین جوامعی نهتنها به حل مشکلات فنی کمک میکند، بلکه فرصتی برای یادگیری از بهترینهای این حوزه فراهم میکند. منابع انگلیسی فرصت یادگیری تکنولوژیهای پیشرفته و استانداردهای جهانی را در اختیار شما قرار میدهند. اگر میخواهید پروژههای بینالمللی بگیرید و با جامعه جهانی برنامه نویسان در ارتباط باشید، آشنایی با این منابع ضروری است. این منابع نیز برای ما ایرانیها مزایا و معایبی دارند که آگاهی از این موارد قبل از شروع مطالعه منابع انگلیسی ضروری است و به استفاده بهینه از این منابع منجر میشود.
لیستها در بسیاری از زبانها مانند Python و JavaScript بهعنوان ساختار دادهای بسیار مفید استفاده میشوند. برخلاف آرایهها، لیستها میتوانند به راحتی دادهها را اضافه یا حذف کنند و انعطافپذیری بیشتری دارند. آرایهها ساختارهای دادهای هستند که مجموعهای از دادهها را در یک مکان ذخیره میکنند. همه عناصر یک آرایه باید از نوع داده یکسان باشند، و هر عنصر از طریق یک اندیس خاص قابل دسترسی است. بهعنوانمثال، آرایهای که شامل اعداد است، میتواند بهصورت array[0], array[1], array[2] و غیره دسترسی داشته باشد. این دستورات به برنامهنویس کمک میکنند تا تصمیمات منطقی در برنامهها اتخاذ کند و رفتارهای مختلفی برای شرایط مختلف تعریف کند.
بین دو حوزه موبایل و وب زبان جاوا اسکریپت رو میتونید انتخاب کنید اینطوری میتونید در حوزه توسعه وب و وب اپها فعال باشید و این زمینه هم در بخش فریلنسری و هم در بخش استخدام خیلی پرتقاضا هست. در همین سایت مقاله نقشه راه frontend رو سرچ بزنید مراحل دقیق یادگیری رو توضیح دادیم. سعی کنید همزمان با یادگیری نمونه کار هم داشته باشید تا در زمان تون صرفه جویی بشه. دروددر حال حاضر در بخش دسکتاپ سی شارپ و دات نت قویتر هست چون توسط خود ماکروسافت هم معرفی شده و تقاضای بیشتری در بازارکار دسکتاپ داره. در بخش اندروید هم درسته سی شارپ یه فریمورک مثل زامارین داره که بتونید خروجی اندروید بگیرید اما در کل برای برنامه نویسی موبایل جاوا بهتره و فرصتهای شغلی هم شما رو به عنوان برنامه نویس جاوا جذب خواهند کرد.
همچنین قبل از شرکت در هر دوره ای، آموزش برنامه نویسی از صفر رو بگذرونید تا از انتخاب تون مطمئن شید. بهتره برای شروع براساس علاقه یک زمینه رو انتخاب کنید و آموزشها و مقالات اون حوزه رو پیش برید. مقالات اخیر وبلاگ + دوره سرفصلهای آموزش برنامه نویسی رو مطالعه کنید.اگر واقعا به کامپیوتر و برنامه نویسی علاقه داشتید، پیشنهاد میکنم تمرکزتون رو روی قبولی مهندسی کامپیوتر بگذارید. برای ویندوز زبانهای خانواده سی و برای موبایل جاوا یکی از انتخابهاست. درودبابت تاخیر در پاسخگویی عذرمیخوام.میتونید هردو کار رو به صورت موازی پیش ببرید. هم زبان رو تقویت کنید و هم یادگیری برنامه نویسی رو استارت بزنید.منتها برای یادگیری برنامه نویسی سراغ کتب دبیرستان نرید.
برای یادگیری میتونید از منابع رایگان موجود در سطح نت استفاده کنید. در سایت اگر سرچ بزنید نقشه راه، درمورد هر حوزه مفصل توضیح داده شده و منابع هم معرفی شده اند. برای انتخاب زبان برنامه نویسی مورد علاقه ات لازمه ویژگیها و کاربردهای زبانهای برنامه نویسی رو بدونی. دوست داری چه جور شغلی داشته باشی؟ اون ویژگی چه مزایایی رو در اختیارت قرار میده و... هر ویژگی که یک زبان برنامه نویسی خاص داره نباید به دید مزیت یا عیب مطلق اون زبان برنامه نویسی دیده بشه. نکته مهم اینه که معیار خوبی و بدی، انتخاب هر زبان برنامه نویسی در جای درست خودشه.
حوزههای برنامه نویسی مختلفی وجود دارند و افراد میتوانند بر اساس علاقه و هدف خود یکی از این حوزهها را انتخاب کنند. برای شروع برنامه نویسی لازم است زمینه فعالیت و حوزه کاری مورد نظر مشخص شود. زیرا در هر حوزه، زبان برنامه نویسی و ابزارهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند و برای شروع برنامه نویسی در هر یک از حوزههای مختلف برنامه نویسی باید زبانهای برنامه نویسی و ابزارهای متفاوتی را یاد گرفت. لازم نیست متخصص کامپیوتر باشید تا بفهمید این روزها چقدر نرم افزارهای تحت وب و سایت ها محبوب شده اند. بسیاری از کارهایی که تا چند سال قبل وقت زیادی را از شما می گرفت، امروز با استفاده از یک سایت آنلاین به راحتی انجام می شود.دسترسی به نرم افزارهای تحت وب از طریق مرورگرها انجام می شود.
خیلی خوش اومدین به این آموزش از وبسایت کدینگ یار که قراره کلی جلو بیفتین و دیگه در مسیر برنامه نویسی سردرگم نباشین. بعدها همراه یادگیری و به مرور در حیطه برنامه نویسی خودتون پیشرفت زبان رو حس خواهید کرد. در مرحله اول باید یکی از حوزههای برنامه نویسی رو انتخاب کنید و هدفتون رو بگید تا بتونم بهتر کمک تون کنم. سلام خسته نباشید من ۱۳ ساله هستم و میخوام جوری برنامه ریزی کنم که تا ۶یا۷ سال آینده بتونم برنامه نویس حرفه ای بشم و بتونم شروع به کار کنم . میخواستم ببینم بنده باید از کجا از کجا شروع کنم و باید چه کارهایی رو انجام بدم یا انجام ندم. درودمقاله 17 سایت برای افزایش مهارت برنامه نویسی و کامنتهای پایینش رو بررسی کنید جواب سوالتون رو کامل اونجا دادیم.
در بخش فیلم و دوره آموزشی به مباحث مختلفی ازجمله آموزش برنامهنویسی، الگوریتم بهینهسازی (الگوریتم ژنتیک، الگوریتم PSO، الگوریتم گرگ خاکستری، الگوریتم MFO و سایر موارد)، آموزش شبکه، صنایع غذایی و آموزشهای پایه پرداخته میشود. داشتن چند پروژه کاربردی در گیتهاب یا یک وبسایت شخصی که مهارتهای شما را نشان دهد، اهمیت زیادی دارد. این پروژهها میتوانند شامل مواردی مثل طراحی یک وبسایت، ساخت اپلیکیشن موبایل، یا انجام یک تحلیل داده باشند. برخلاف بعضی از زبانها که اگر سورس کد برنامه خطایی داشت، برنامه اجرا نمیشود. همچنین تنوع در روشهای برنامه نویسی مثل برنامه نویسی تابعی یا شیء گرا، این زبان را منعطفتر هم کرده است. همچنین عضویت در انجمن های برنامه نویسی برای مطرح کردن سوالات نیز انتخاب خوبی است.
معمولا گفته می شود که فرد اگر به مدت زمان ۳ تا ۶ ماه به درستی وقت بگذارد می تواند در حوزه برنامه نویسی، به جایگاه خوبی برسد. از آن جا که بیش از ۷۰ درصد از مردم ایران و البته مردم دنیا، اندروید به دست هستند، قانونا عقل و منطق حکم می کند که به برنامه نویسی اندرویدی روی آورید. در طول یادگیری، حتماً با چالشهایی مانند پیدا کردن باگها یا درک مفاهیم جدید مواجه خواهید شد. نحوه برخورد شما با این چالشها میتواند تعیینکننده علایق و توانایی شما در این زمینه باشد. اگر احساس میکنید این چالشها برایتان هیجانانگیز هستند و دوست دارید به نتیجه برسید، احتمالا برنامهنویسی شغل مناسبی برای شماست. اما اگر از این چالشها خسته میشوید و کار را نیمه تمام رها میکنید، شاید نیاز باشد بیشتر درباره مسیرتان فکر کنید.
سایتهای وردپرسی و سایت هایی که با زبان برنامه نویسی php نوشته شده اند، انواع و اقسام مختلف دارند و بیشتر برای درآمدهای فریلنسری استفاده میشوند. این برنامه بهتازگی وارد دنیای برنامه نویسی شده و قوانین نحوی سادهای دارد و بسیار سطح بالا محسوب میشود. زبان پایتون به زبان انسان نزدیکتر است و یک زبان همهمنظوره بهشمار میرود. با پایتون هم میشود برنامه نویسی برای وب انجام داد و هم درزمینه علم داده فعالیت کرد. اکثر افراد با این روش به این دید میرسن که توی کدوم حوزه نمیخوان وارد بشن.
آنها قرار است تنها راههای میانبری باشند که به شما اجازه دهند کاری که میخواهید را بدون صرف وقت و فکر کردن در مورد چگونگی انجام آن کار انجام دهید. آیا به دنبال بازی پیچیده تری برای قرار دادن در رزومه کاری تان هستید؟ اگر در طول روز احساس خستگی نمی کنید، بازی CodinGame برای سنین بالاتر مناسب تر است. اگر فکر می کنید که ما چیزی را در این مقاله جا انداخته ایم و یا در مورد پست های بعدی ایده و یا نظری دارید، خوشحال می شویم که این مورد را با ما در میان بگذارید. تنها کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید و پیشنهاد خود را ارسال کنید. راستی با فکر هایی که کردین حوزه مورد علاقتون رو تونستین حدس بزنین؟ چه حوزه ای رو حدس میزنین که هیچ علاقه ای بهش ندارین؟ توی کامنت ها بهمون بگین. درودبفرمایید که چندسال دارید و آیا قصد دارید دانشگاه رشته کامپیوتر بخونید؟ براساس اینا میتونم راهنمایی تون کنم.
برنامه نویسی همه در جزئیات است و به همین دلیل برنامه نویسان حرفه ای معتقدند که باید “موفقیت های کوچک را جشن بگیرید”. در نوشتن کد دقت کنید که هر عنصر خودش به تنهایی کار کند و همچنین خط به خط کد را تست کنید تا مطمین شوید که هر خط کد با بقیه قسمت های کد بدون خطا کار می کند. اگر به این صورت کار نکنید، در هنگام اشکال زدایی کد روی یه چیز به ظاهر جزیی و یک خطای گرامری ساده گیر خواهید کرد (مانند ننوشتن یک تگ بسته در HTML) و نمی توانید کدنویسی برنامه تان را ادامه دهید. انتخاب زبان برنامه نویسی به سلیقه برنامهنویس و علاقه او بستگی دارد. اگر بهدنبال این هستید که بدانید بهترین زبان برنامه نویسی چیست؟ بهتر است بدانید که پاسخ این سوال در علاقه و هدف شما نهفته است.
سعی کنید از منابع معتبر یا یک آکادمی معتبر برنامه نویسی، یک زبان را یاد بگیرید. این مقاله از وبلاگ سبزلرن، برای افرادی که نمیدانند برنامه نویسی را از کجا شروع کنند، مناسب است و نقشه راه مناسبی برای آغاز برنامه نویسی به صورت اصولی ارائه میدهد. قدم بعدی که احتمالا با آن روبرو هستید، این است که در چه زمینهای علاقه به فعالیت دارید. دنیای برنامهنویسی دنیای بسیار گستردهای است و شما باید در این دنیای گسترده انتخاب کنید که در کدام قسمت متخصص شوید. هنگامی که سعی دارید بیشتر خودتان را درگیر کدنویسی کنید و چند برنامه هم نوشتهاید، نوبت به تمرین می رسد. این بازی ها مثل پازل عمل می کنند و شیوه برخورد شما با مسائل برنامه نویسی را به چالش می کشند.
خود سایت رو یکهفته ای میتونید بالا بیارید و بسته به زمانی که میگذارید بخش فروشگاه و... درودسن و رشته تحصیلی تون رو بفرمایید تا بتونم دقیقتر کمک تون کنم. به علاوه برای نوشتن اپلیکیشنهای IOS میتونی از زبان هایی مثل swift و objective c استفاده کنی. کتابهای مرجعی مانند “Automate the Boring Stuff with Python” یا “Eloquent JavaScript” میتوانند برای یادگیری عمیقتر مفید باشند. این کتابها معمولاً شامل توضیحات مفصل و مثالهای کاربردی هستند.
در این میان، پایگاههای داده رابطهای بسیار پرکاربرد هستند و بهعنوان یک برنامهنویس، آشنایی با آنها ضروری است. MySQL یکی از سیستمهای مدیریت پایگاه داده رابطهای است که میتواند در پردازش و تحلیل دادهها به شما کمک کند. توسعه بازی به طراحی، کدنویسی و پیادهسازی بازیهای ویدیویی برای پلتفرمهای مختلف مانند کامپیوتر، کنسولها و موبایلها مربوط میشود. در این حوزه، از موتورهای بازیسازی مانند Unity و Unreal Engine به همراه زبانهای C++ یا C# برای ایجاد گرافیکها، تعاملات کاربری و منطق بازی استفاده میشود. توسعه اپلیکیشن موبایل به ایجاد نرمافزارهای کاربردی برای گوشیهای هوشمند مربوط میشود. برای Android، زبانهای Kotlin و Java برای نوشتن اپلیکیشنها استفاده میشوند.
نیازی نیست حتما در رشتهی کامپیوتر دارای تحصیلات باشید یا حتما سنتان بالای 20 و کمتر از 35 باشد. یا حتی نیاز نیست انسان بسیار باهوشی باشید یا ریاضیتان خیلی قوی باشد. ولی اگر همهی اینها را داشته باشید، ممکن است در کنار دیگر برنامهنویسان از جایگاه بهتری برخوردار شوید. اگر پشتکار زیادی در یادگیری ندارید و همچنین اصلا حوصلهی درگیر شدن با مسائل سخت و پیچیده را ندارید از شما میخواهیم که دستتان را به کد آلوده نکنید و به سراغ مهارتهای دیگری بروید. ورود به این حوزه، یکی از درآمدزاترین زبانهای برنامه نویسی در ایران محسوب میشود.
برنامه نویس در ابتدا با تحلیل نیاز های اصلی کاربران و الگوریتم نویسی برای رفع آن نیاز ها، اقدام به توسعه نرم افزار های مختلف می کند. برنامه نویسی می تواند در حوزه های مختلفی از جمله (سلامت، موضوعات مالی، آموزش و سرگرمی و..) ایفای نقش کند. دنیای برنامه نویسی پر از افرادی است که دوست دارند به علاقه مندان برنامه نویسی کمک کنند. گیت هاب، پاتوق آنلاین برنامه نویسانی است که از آن برای مدیریت پروژه های برنامه نویسی شان استفاده می کنند، این سایت برای کمک و همکاری آنلاین طراحی شده است. برنامه نویسان نه تنها پروژه های خود را با بقیه اشتراک می گذارند بلکه بازخورد کد و توصیه های کلی را نیز به بقیه ارائه می دهند.
اگر این کار رو به درستی و در ابتدای مسیر شروع برنامه نویسی انجام بدین نه تنها وقتتون تلف نمیشه بلکه میتونین در کمترین زمانی که نیاز دارین برنامه نویسی یادبگیرین. پس اگر تا الان مسیر رو اشتباه رفته اید اصلا نگران نباشید و ادامه این مطلب رو بخونین. مراحل بعدی وابسته به این انتخاب هست.شما باید بودجه برای خرید لپ تاپ یا سیستم داشته باشید. البته اگر بخواید فرانت اند رو شروع کنید سیستم کم خرجتری نیاز دارید. بعد از انتخاب حوزه و تهیه سیستم مناسبش، باید زبان برنامه نویسی مرتبط با اون حوزه رو انتخاب کنید و یادگیری رو شروع کنید.
جاوا منابع آنلاین زیادی دارد و به عنوان پلتفرمی ساده برای افراد مبتدی در نظر گرفته میشود. امروزه بالاترین میانگین درآمد از برنامه نویسی به صورت ماهیانه در کشور آمریکا از 160 هزار دلار هم عبور کرده است و همین امر باعث شده است که افراد بسیار زیادی به این حوزه سوق داده شوند. برای بررسی میزان درآمد در کشور های خارجی، از شما دعوت می کنیم که به این مقاله بین المللی در مورد میزان درآمد از برنامه نویسی در خارج از کشور سر بزنید. حالا که تا به اینجای مقاله با ماهیت اصلی برنامه نویسی چیست و برنامه نویس کیست آشنا شدید، بیایید تا کمی بیشتر در این حوزه عمیق شویم و با بررسی مزایا و معایب اصلی حوزه برنامه نویسی آشنا شویم درک کنیم که چرا برنامه نویسی اینقدر مهم است. توقع نداشته باشید بعد از چند ماه مطالعه یا گذراندن چند دوره آموزشی بتوانید برنامه های بزرگی کدنویسی کنید.
میدونید برنامه نویسی بیشتر از اون چیزی که فکرش رو میکنید گسترده هست و هر کس بهتره بجای اینکه تو همه حوزه ها یک دستی داشته باشه، فقط توی یک حوزه خاص و شاید بهتر باشه بگم یک زبان برنامه نویسی خاص متخصص باشه. برای شروع برنامه نویسی و آغاز یادگیری آن بهتر است افراد از یک مشاور و راهنمای باتجربه و معتمد (یا همان منتور) کمک بگیرند و یاد در یک گروه و انجمن برنامه نویسی عضو شوند. تنها در برخی از موارد نادر میتوان به تنهایی به سطوح بالا رسید، اما در اصل برنامه نویسی فعالیتی تیمی و گروهی است و در اکثر مواقع تنها با کار تیمی میتوان به اهداف مورد نظر دست یافت. به عنوان مثال، یکی از فریم ورکهای بسیار محبوب مبتنی بر پایتون، فلسک (Flask) است. فلسک مجموعهای از کتابخانهها و ماژولها را نشان میدهد که توسعهدهندگان برنامههای کاربردی وب را قادر میسازد تا بدون نگرانی در مورد جزئیات سطح پایین مانند پروتکل، مدیریت رشته و موارد دیگر بنویسند. در بخش بعدی از این مطلب آموزشی به آشنایی با مفهوم کتابخانه در برنامه نویسی پرداخته شده است.
این مقاله یک راهنمای کامل و به زبان ساده برای افرادی که میخواهند تازه وارد دنیای برنامه نویسی شوند است. بنابراین اگر شما یک برنامه نویس هستید و میخواهید حرفه ای تر شوید، پیشنهاد میکنیم مقاله «چگونه یک برنامه نویس حرفه ای شویم؟» را مطالعه کنید. برنامه نویسی وب یکی از بخشهای آسانتر در دنیای برنامه نویسی به حساب میآید و با یادگیری آن میتوان به راحتی با کمک کتابخانههای آماده وب سایتهای پویا ایجاد کرد. همچنین انواع فریم ورکها هم برای طراحی وب سایت در دسترس هستند که به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. هم میتوان شاغل بود و در محل کار حضور پیدا کرد و هم میتوان در زمانهای آزاد خود به یادگیری برنامه نویسی با استفاده از فیلمهای آموزشی فرادرس پرداخت و نیازی به ترک شغل خود وجود نخواهد داشت.
عضویت در انجمن های برنامه نویسی برای مطرح کردن سوالات نیز انتخاب خوبی است.شروع آموزش برنامه نویسی از طریق اینترنت، کتاب و کلاس امکان پذیر است. به زبان ساده، برنامه نویسی به فرایند ارتباط با سیستم های کامپیوتری گفته می شود که برنامه نویس توسط زبان های برنامه نویسی متنوع با آن برای خلق نرم افزار ارتباط برقرار میکند. یکی از دلایل اصلی محبوبیت برنامه نویسی، رشد سریع تکنولوژی در دنیا است که در حال حاضر همه مشاغل به این حوزه نیازمند هستند. از دیگر دلایل محبوبیت می توان به نیاز بازار به تکنولوژی های جدید مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و یادگیری ماشین اشاره کرد. از دیگر دلایل محبوبیت برنامه نویسی می توان به انعطاف زمان و مکان برنامه نویسی اشاره کرد.
انواع زبانهای برنامه نویسی مختلفی وجود دارند که هر یک در حوزه خاصی از برنامه نویسی مورد استفاده قرار میگیرند. این سوال که برای شروع برنامه نویسی از چه زبانی شروع کنیم ، پاسخ ثابتی ندارد. انتخاب زبان برنامه نویسی برای شروع همانطور که قبلاً هم بیان شد، به این مسئله بستگی دارد که فرد قصد شروع فعالیت در چه حوزهای از برنامه نویسی را دارد. زبانهای برنامه نویسی رایج و محبوب بسیاری وجود دارند که هر یک دارای کاربرد خاصی هستند. برای مثال زبانهای محبوب در حوزه برنامه نویسی وب شامل CSS ،Html، جاوا اسکریپت، روبی و PHP میشوند. اگر دوست دارین که الان یک زبان به عنوان بهترین زبان انتخاب کنین و در کل از این مباحث سریع تر عبور کنین.
مقاله "11 دلیل برای برنامه نویس نشدن !" به شما کمک میکند تا دریابید که آیا برنامه نویسی شغل مناسبی برای شما است یا خیر. برای کسب اطلاعات بیشتر "روش های کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید" را مطالعه کنید. اما اگر از آن دسته قشر خاص هستید که دوست دارید خودتان و با کمترین هزینه، برنامه نویسی را شروع کنید، میتوانید از منابع رایگان گستردهای که در اینترنت وجود دارد، استفاده کنید. هر مبحثی را که یاد میگیرید، بارها و بارها آن را تمرین کنید و با توجه به آموختههای قبلی، آن را دستکاری کنید. این کار علاوه بر تثبیت این مبحث در ذهن شما، میماند شما را با مکانیزم آن آشنا کرده و با دستکاری کد مربوطه، نکات جدیدی را یاد بگیرید. برنامه نویسی بدون تمرین، مانند یادداشت برداری از یک کتاب بدون داشتن قلم است؛ شما متن را میخوانید، اما چیزی برای ثبت آن ندارید و در نتیجه، بعد از مدتی از ذهن شما پاک میشود.
بهتر است شما هم با توجه به علاقه خود تصمیم بگیرید که وارد چه حوزهای شوید. به جای این که در چند زبان را یاد بگیرید بهتر است وقت و انرژی خود را صرف یادگیری یک زبان کنید و در همان زبان برنامه نویسی مهرت کافی را کسب کنید تا به یک متخصص در همان زمینه تبدیل شوید. در ادامه این مطلب قصد داریم به شما توضیح دهیم که چگونه و از چه طریقی باید آموزش برنامهنویسی را شروع کنید. پس با ما همراه باشید تا بتوانید در یادگیری برنامه نویسی انتخاب درستی داشته باشید. اینکه چه زبانی را انتخاب کنید که مبتنی بر علایق شما باشد بسیار مهم است. همانطور که گفتیم شاخه برنامه نویسی به زیر شاخه های بسیاری تقسیم می شود، مانند Desktop Application و Web Application یا برنامه های موبایل و همچنین برنامه های تحت وب.
منظور از برنامه نویسی دسکتاپ ساخت برنامه هایی است که در کامپیوترهای خانگی (PC) یا لپ تاپ ها اجرا شود. یکی از معروف ترین نرم افزارهایی که تقریبا روی هر ویندوزی دیده می شود و کاربران بسیار زیادی دارد، نرم افزار Office است که هواداران زیادی هم دارد. نرم افزارهای مالی و حسابداری یک بخش مهم از نرم افزارهای دسکتاپ را تشکیل می دهند. برای شروع، زبانهای ساده و پرکاربرد مثل Python یا JavaScript گزینههای خوبی هستند. اگر به توسعه وب علاقه دارید، تکنولوژی هایی مثل HTML، CSS، و JavaScript شروع خوبی است.
مجله فرادرس را میتوان یکی از جامعترین سایتهای متنی یادگیری برنامه نویسی به زبان فارسی در نظر گرفت. تا کنون هزاران مطلب آموزش برنامه نویسی با موضوعات گوناگون و با محوریت زبانهای برنامه نویسی مختلف، مفاهیم گوناگون برنامه نویسی و کلیه موضوعات و مباحث مهم و کاربردی پیرامون برنامه نویسی و کدنویسی منتشر شدهاند. در صورتی که علاقهمندان به برنامه نویسی بخواهند در خصوص یک موضوع خاص مرتبط با برنامه نویسی اطلاعات کسب کنند، میتوانند به راحتی با جستجو در مجله فرادرس، مقاله مورد نظر خود را پیدا کنند. برخی از سایر فیلمهای آموزش برنامه نویسی رایگان فرادرس در این بخش از مقاله «بهترین سایت های یادگیری برنامه نویسی در سال ۱۴۰۱ یا ۲۰۲۲» فهرست شدهاند. سعی شده است دورههای آموزش برنامه نویسی رایگان با موضوع آشنایی مقدماتی با زبانهای برنامه نویسی مختلف در این بخش معرفی شوند. یکی از بهترین منابع برای شروع برنامه نویسی ، پلتفرمهای آموزش آنلاین است.
طراحی وب برنامه نویسی؟