نمکهای سیترات کلیدی فلزات متفاوت در افراد مریض به عنوان کمکهای غذایی آیتم استعمال قرار میگیرد. در این نوشته منابع طبیعی و مصنوعی اسید سیتریک و همچنین خواص و عوارض به کار گیری از آن آیتم باز‌نگری قرار می گیرد. اسیدسیتریک را می توان حیاتی سنتز شیمیایی به دست آورد و همینطور می توان آن را از میوه و مرکبات گرفت البته به ادله اینکه هزینه آنان بالا می رود و اصلی تخمیر قارچ هزینه تقریبا اندکی داراست میوهها بها زیر دارا‌هستند را بهصرفه هست که از مرکبات بگیرند و وقتی که اسیدسیتریک را از مرکبات ساخت میکنند آن اسیدسیتریک ارگانیک است. در لوسیون ها و ماسک های پوست نیز اسیدسیتریک وجود دارد، البته استعمال بیش از حد ممکن می باشد به پوست زخم وارد کند، مخصوصاً پوستهای حساس. اسید سیتریک یک هیدروکسی اسید است. این ادغام نسبت به اسید خالص راحتتر مخلوط میشود. به عنوان مثال برای تهیه و تنظیم pH یون های فلزی در سیستم آنتی اکسیدانی شوینده های اسیدی موی سر استفاده اسید سیتریک سیب میشود. کاربرد دیگر سیتریک اسید، به کارگیری از آن برای ساخت انواع دارو مانند قرص جوشان، آسپیرین و چاشنی (طعم دهنده) دارویی می باشد. برخی از شرکت ها از آن به جهت تهیه محصولات غذایی خویش مانند شیرینی و نوشابه به کارگیری می کنند. امروزه مهم پیشرفت تکنولوژی در راستا کشاورزی و بسط تحقیقات در حوزه رشد گیاهان، استفاده از مواد شیمیایی که در رشد گیاه نقش دارا هستند و خطرات کمتری به جهت محیط زیست تولید می کنند، یک ضرورت محسوب می شود. ولی همین فرمان هنوز به طور شفافی به ثابت نرسیده ، حساس این حال تحقیقات مختلفی بر روی مضرات جوهر لیمو در درحال حاضر انجام است. زیرا هم در بهبود بافت و نیز در مهار اکسیداسیون لیپید اثر گذار است. اسید سیتریک در داروسازی هم کاربرد داراست و به تیتر مادهای بیخطر به جهت مصرف در غذاها شناخته شده است. اسیدها نیز در آزمایشگاه شیمی و هم در کارهای واقعی نظیر نگه داشتن PH استخر موءثر هستند.

ایندکسر